Book a Cottage
SEARCH

Vihreät arvot

Joulupukin Lomakylämme sijaitsee upean Lapin luonnon keskellä, ja yksi tärkeimmistä arvoista on taata ympäristön kauneus myös tulevaisuudessa. Haluamme olla mukana kestävässä kehityksessä ilmastonmuutosta vastaan omalla toiminnallamme ja päätöksillämme.

 

Yrityksen laajennukset on suorittanut Olavi Pokka Oy, ja laajennushankkeet ovat saaneet rahoitusta Vipuvoimaa EU:lta -rakennerahastosta. Rahasto tukee hankkeita, jotka täyttävät asetetut vaatimukset seuraavilla osa-alueilla: vaikutukset ympäristöön, yhteistyöhön ja tasa-arvoon. Aiheeseen voi tutustua lisää sivuilta: https://www.rakennerahastot.fi/

EAKRVipuvoimaa EU:lta

 

Joulupukin Lomakylän jokaisessa käyttöpaikassa on siirrytty vuonna 2021 käyttämään vihreää sähköä, joka tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä eli vedellä, tuulella ja bioenergialla. Sähkönkulutuksen pienentämiseksi käytössä on ajastettuja sekä liiketunnistimilla toimivia valaistusratkaisuja. Lisäksi jokaisesta huoneistosta löytyy päävirtakytkin sähkön säästämiseksi.

Lomakylän uusimpien Superior-mökkien lämmityksessä käytetään ekologista maalämpöä ja vihreää sähköä. Vanhemmat mökit puolestaan käyttävät ympäristöystävällistä kaukolämpöä, sillä Rovaniemellä kaukolämpö on tuotettu suureksi osaksi päästöttömillä polttoaineilla.

Yrityksen kiinteistönhuollossa ja siivouksessa on käytössä ympäristöystävälliset sähköautot, jotka toimivat vihreän sähkön avulla ja pienentävät päästökuormitusta.

Mökeissä käytetään vuokratekstiilejä. Näin pystymme pienentämään ympäristökuormitusta ja edistämään kiertotalouden käytäntöjä. Lisäksi käytettävät pesuaineet ovat vastuullisesti valittuja. Vuokratekstiilit ja puhdistusaineet tulevat toimijoilta, jotka täyttävät ISO 9001 laadunhallintajärjestelmä - ja ISO 1400 ympäristöjärjestelmä -sertifikaatit.

Ravintoloissa kuten muussakin yrityksen toiminnassa jätteiden kierrätys on tärkeä asia. Yritykseltä löytyy kaksi pääpistettä jätteiden kierrätykseen, josta kummastakin löytyy ohjeistustaulu. Jokainen astia on nimetty kierrätyksen helpottamiseksi. Näin myös alueella vierailijat voivat lajitella jätteensä.

Hävikin määrää seuraamme ja minimoimme jatkuvasti. Lisäksi yrityksen ravintoloissa käytetään muun muassa Duni- ja Fiblon-tuotteita, jotka ovat saaneet Joutsenmerkin ympäristöystävällisyydestä.

Loiste Puhdas banneri FIN 250 x 200

 

Hyväntekeväisyys

Yrityksenä Napapiirin Lahja Oy haluaa olla edistämässä tulevaisuutta ja hyvinvointia olemalla mukana myös hyväntekeväisyystoiminnassa. Yritys on yksi Silta-säätiön perustajajäsenistä. Silta-säätiön tarkoituksena on edistää joulun sanoman ja antamisen ilon toteutumista vähäosaisille suomalaisen Joulupukin myötävaikutuksella. Silta-säätiön kautta olemme lahjoittaneet rahaa muun muassa yksinäisille vanhuksille ja vähävaraisille lapsiperheille. Silta-säätiön avustustoiminta on suunnattu vanhusten ja lapsiperheiden lisäksi paikallisille nuorille urheilijoille.

Yritys on myös mukana sponsoroimassa paikallisia nuorisourheiluseuroja, esimerkiksi tyttöjen jalkapallojoukkuetta, sekä muita harrastuksia, kuten ratsastustoimintaa.